menubutton
trigger

SKIVE

SKIVE

SKULPTURGUIDEN

SKIVE

- Skive Kommunes vejviser til kunsten i det fri

Birgitte Ejdrup Kristensen 1/2

 • Junget Nye Bytorv

  Junget har gennem de senere år fået nedrevet hele sin oprindelige bymidte – i alt syv huse som tidligere rummede byens naturlige mødesteder; bager, købmand, træskomager m.v. Murstenene fra husene er blevet brugt til sammen med borgerne at bygge det nye bytorv.
  Bytorvet er udført i samarbejde med Realdania og Cubo Arkitekter.

 • Find på kort

 - en del af Grasslands

Birgitte Ejdrup Kristensen 2/2

 • 7007 Ege i Thorum

  På nedlagte sportsarealer i Thorums midte er en ny byskov med 7000 træer blevet plantet. Ved indkørslen til byen er der plantet yderligere syv ege hver ledsaget af en meterhøj basaltsten, som forbinder værket med et verdensomspændende kunstprojekt af den tyske kunstner Joseph Beuys.

  I 1982 plantede han sammen med borgerne 7000 ege og placerede 7000 basaltsten i den tyske by Kassel. Værket har siden spredt sig til andre steder i verden bl.a. Chelsea i New York og nu Thorum.
  De syv ege plus basaltsten ved indkørslen til Thorum er kunstneren Birgitte Ejdrup Kristensens kunstneriske supplement til det beboerdrevne byskovsprojekt. Hendes værk indgår i projekt Grasslands, der indgik i programmet for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 under overskriften ”Gentænk Landsbyen/Coast to Coast.”

 • Find på kort

 - en del af Grasslands