menubutton
trigger

SKIVE

SKIVE

SKULPTURGUIDEN

SKIVE

- Skive Kommunes vejviser til kunsten i det fri

Jacob Jensen Design 5/11

 • Kraka

  'Kraka' er den nordligste af de 11 stjerner. Den står i rundkørslen Vestre Boulevard - Nørre Boulevard. 'Kraka' er i familie med 'Aslaug', der står i nabo-rundkørslen Rosenbakken - Nørre Boulevard.

  Rundkørslerne Kraka og Aslaug repræsenterer det nordiske i de 11 stjerner. Derfor ligger de nordligst.

  Kraka og Aslaug er kvinder i den

  nordiske mytologi. Faktisk er bondepigen Kraka og høvdingedatteren Aslaug den samme kvinde. Lægges de to skulpturer sammen bliver de til en samlet, sølvblank helhed.

  Kraka er en klog, smuk og handlekraftig kvinde fra den nordiske mytologi. Hun fødes som høvdingedatter, vokser op hos en fattig

  bondefamilie og bliver til sidst gift med vikingehøvdingen Regnar

  Lodbrog. Da Kraka og Regnar Lodbrog skal mødes første gang sætter han hende på en vanskelig prøve. Hun skal komme hverken påklædt eller nøgen, hverken mæt eller fastende og hverken alene eller fulgt af noget menneske. Kraka løser opgaven ved at klæde sig i et fiskenet, bide i et løg og tage en hund med.

  Kraka og Aslaug er en opfordring til at se på verden i et kvindeligt og et nordisk perspektiv. De kan også sætte gang i tanker om, hvad det

  vil sige at være hel. Derudover opfordrer Kraka os til at overveje, om der ikke skulle være en overraskende kreativ løsning på et tilsyneladende uløseligt problem.

  ”Kraka” er inspireret af vikingetidens brocher og ringborge, bronzealderens bælteplader, gravhøje, vindblæsthed og islandske geysere sekundet før de springer.

   

   

   

   

 • Find på kort

>

>