menubutton
trigger

SKIVE

SKIVE

SKULPTURGUIDEN

SKIVE

- Skive Kommunes vejviser til kunsten i det fri

Tal R

 • Fugle flyver af og til bort

  2017, jern og bronze, 336 x 220 x 277 cm.

   

  Placering:

  Skive Gymnasium

  Egerisvej 180

  7800 Skive

   

  En over to meter høj skulptur skabt af billedkunstneren Tal R er landet foran Skive Gymnasium. Den forestiller adskillelige fugle, der synes at være smeltet sammen. Skulpturen blev indviet den 30/3 i forbindelse med gymnasiets nu afsluttede renovering, der gør arealet foran hovedindgangen mere indbydende for studerende og besøgende.

  "Man ser tre fuglekroppe, én står op de andre to ses ved siden af den. Men der er for mange ben og haler, noget er ude af tælling. Det bliver således også en abstrakt oplevelse at se på den, og opgaven for mig har været at få beskueren med på den præmis,” forklarer Tal R om sit nye værk.

  Håndlavet monument

  De monumentale fugle har han selv formgivet i ler og derefter støbt i bronze.

  ”Grundstrukturen er svejset op med jernstænger, derefter kom tonsvis af ler til mit værksted, hvor jeg bankede fuglene op. Jeg brugte hele kroppen, jeg kravlede rundt på leret og slog det med hænder, albuer, knæ og fødder. Der var ikke noget med at lave en lille model og så få andre til at bygge den i stort format.”

   

  Selvom Tal R hovedsageligt er kendt for sin konceptuelle tilgang til maleriet, hvor han frit genforhandler forholdene mellem figuration, perspektiv og repræsentation, har han også tidligere arbejdet med skulptur og installation. Til dette nye værk i Skive oversatte han nogle af de samme problemstillinger direkte til skulpturmediet: ”Den overordnede idé begyndte med en tegning, jeg lavede, hvor man ser fuglene bag hinanden, og dét accepterer man, fordi man accepterer perspektivet. Derfra kom ideen til at bygge tegningen som skulptur,” udtaler han.

   

   

   

 • Find på kort